Om Panama

Panama som destination

En unik plats på jorden

Från klara turkosa hav till kaffebruk, trädodlingar och molnskogar i Chiriquí, Panama kan vara så avslappnat eller så spännande som du vill

Den oändliga sommaren

Med en uppsjö av öde öar, svala karibiska vindar på ena sidan och vilda stillahavsområdet på den andra, ligger Panama redo att leverera den bästa upplevelsen. Dyka med valhajar i Stilla havet, snorkla i regnbågsreven i Bocas del Toro eller sätta segel i det inhemska territoriet Guna Yala, där jungfruöarna börjar.Här kan surfarna hitta unika platser helt för sig själva.

En huvudstad som aldrig sover

Panama City är kulturellt mångsidig, rufft men ändå sofistikerad. Och det finns mycket som är nytt och förbättrat. Centralamerikas första tunnelbana är i drift, det historiska Casco-distriktet har vackert restaurerats och en massiv kanalutvidgning avslutats. Vandra längs havet, utforska gamla stan Casco Viejo eller delta i en avantgardeföreställning så kommer du att inse att denna tropiska huvudstad inte bara handlar om salsa, här finns något för alla.

Naturen – det stora äventyret

I Panama är naturen ett äventyr. Utforska ruinerna av spanska fort på den karibiska kusten eller med båt djupt in i inhemska territorier i en dugout-kanot. Djurlivet är häpnadsväckande. Se strålande quetzal på höglandsleden, en orolig grupp av skrikande vrålapor utanför din bungalow eller valar som förvandlar din båttur till en adrenalinkick!

Äventyrsturism innebär att man tar sig genom regnskogar, simmar med havssköldpaddor eller vandrar till utsiktsplatser över molnen. Ett litet tropiskt land med två långa kuster längs två världshav är unikt.

Du behöver inte ta dig hela vägen till Darién för att komma utanför smala gamla vägar – men om du gör det, har du träffat en av de mest biologiska mångfalden på vår planet. Höga vattenfall nära höglandet Santa Fé. Besök en av Panamas sju inhemska grupper genom samhällsturism. Lev dina bortkastade fantasier i Guna Yala eller strosa på en vildmarksstrand i Península de Azuero.

Välkommen till Panama – the lost world.