Om Panama

Följ med till Panama

Besök dina träd och upplev ett fantastiskt land

En gång om året vid april/maj finns det möjlighet att följa med våra arrangerade resor till Panama. Du får möjlighet att uppleva en ny kultur och besöka trädodlingarna, titta på dina träd och lära dig mer om skogsbruket på våra marker. Du kommer också att uppleva Panama City, Panamakanalen och få simma i både Atlanten och Stilla Havet.

Panama ligger mitt emellan Nord- och Sydamerika och är mest känt för den stora kanalen som löper rakt genom landet och förbinder Atlanten i öster med Stilla havet i väster. Panama är ett modernt land på ett fantastiskt och unikt geografiskt läge.

Klimatet i Panama är tropiskt och därför fördelaktigt för trädodling med en genomsnittlig temperatur på omkring 30 grader över hela året. Temperaturen och luftfuktigheten gör att växtligheten är frodig och träden växer oerhört snabbt. Teakträden växer bäst i böljande landskap med kuperad terräng vilket överensstämmer med markområdet i Darién i Panama där vi bedriver våra odlingar. Dessa faktorer tillsammans gör att Panama lämpar sig mycket väl för plantering av träd.

 

Gör en intresseanmälan

Intresseanmälan - Panamaresa