Vår historia – från planta till möbel

Tectona är i grunden ett planterings och skogsföretag som sedan det grundades 2006 har planterat över en halv miljon träd över flera hundra hektar mark.

”Redan när jag satte den första teakplantan i jorden 2005 har jag önskat och planerat för att tillverka produkter av våra teakträd. Vi har på riktigt varit med hela vägen från planta till färdig produkt. För mig är en teakmöbel inte bara en möbel. Det är en historia som för mig har ett annat och högre värde. Efter att i över ett decennium planterat, rensat, stamkvistat och vårdat träden får man en särskild relation till träden. Jag älskar träd! Därför är det viktigt för oss att i produktionen lämna så lite spill som möjligt. Det är också mycket viktigt att design och kvalitet håller en lång tid framöver. Det är en dröm för mig som går i uppfyllelse när vi nu under varumärket sweteak designar, tillverkar och marknadsför möbler och andra produkter av våra och andras teakträd.

Jag har genom årens lopp även sett en sämre sida av skogsbruk. Regnskog skövlas för kortsiktiga vinstintressen. Djurens arealer krymper. Detta måste upphöra! Det finns tillräckligt med mark för att plantera träd och låta den riktiga skogen vara men det kräver ett långsiktigt tänk. Det har vi. När man köper möbler i trä måste det säkerställas att det kommer från miljöriktiga plantager. Vi garanterar att alla våra produkter kommer från uthålliga plantager”.

Johan Skålén, bolagets grundare och VD

Det bästa man kunnat göra var att plantera ett träd igår, det näst bästa är att plantera ett träd idag

Kinesiskt ordspråk

Cue card 1 describe a famous person which impacts you very much, you should say who that person is, why he/she impacts you, what his / essaydragon pay for essays her famous works are.

Shopping cart

No products in the cart.